Україна підписала двосторонню безпекову угоду з Нідерландами

Читать на русском
Володимир Зеленський і Марк Рютте провели зустріч у Харкові й підписали угоду про безпекове співробітництво між Україною та Нідерландами.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте 1 березня підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Про це глава держави повідомив у Telegram у п'ятницю.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Підписання угоди відбулося у Харкові, куди сьогодні приїхали Зеленський і Рютте.

Документ передбачає 2 млрд євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також наступну оборонну допомогу протягом наступних 10 років.

Угода також визначає пріоритети надання допомоги у сфері протиповітряної оборони, артилерії, морських та далекобійних засобів з особливим акцентом на зміцненні Повітряних сил ЗСУ.

Договір формалізує принципову позицію Нідерландів щодо посилення санкцій проти росії, примусу її до відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності.

У невійськовій сфері, зокрема, передбачається посилення допомоги Україні у напрямку економічного відновлення та відновлення, протидії гібридним загрозам, у галузі розвідки, кібернетичної та інформаційної безпеки, у сфері боротьби з організованою злочинністю, а також у галузі критичної інфраструктури.

Крім того, у документі розширено блоки санкцій, відшкодування збитків та притягнення держави-агресора до відповідальності, а також підтримки з боку Нідерландів культурної спадщини України.

«Угода чітко підтверджує підтримку з боку Нідерландів майбутнього членства України в ЄС та НАТО», – додали в ОПУ.

Нагадаємо, у лютому Україна підписала двосторонні безпекові угоди з Італією та Канадою. Також повідомлялося, що Зеленський та прем'єр Албанії підписали угоду про співпрацю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: