Прем'єрка Данії повідомила про підписання з Україною угоди у сфері безпеки

Читать на русском
Данія уклала з Україною двосторонню угоду, яка передбачає низку зобов'язань у сфері безпеки, повідомила прем'єрка країни.
Фото: Getty Images

Данія уклала з Україною двосторонню угоду, яка передбачає низку зобов'язань у сфері безпеки.

Про це повідомила прем'єр-міністерка країни Метте Фредеріксен, її цитує портал DR.

Стефанішина розповіла, коли Україна може підписати безпекову угоду з СШАЗа словами віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Україна і США можуть підписати безпекову угоду і до ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні в липні.

За її словами, документ діятиме 10 років. Протягом цього часу Данія зобов'язується підтримувати Україну як у військовому, так і гуманітарному плані.

«Це найсерйозніша ситуація у сфері безпеки з часів закінчення холодної війни. І ми, з боку данського уряду, не можемо не наголосити, наскільки важливо, щоб Україна отримала той військовий потенціал, який їй необхідний», – сказала прем'єрка.

Зазначається, що низка інших європейських країн уже уклала аналогічні угоди з Україною. Фредеріксен впевнена, що приклад цих держав наслідуватимуть ще більше країн.

«Цими зобов'язаннями ми посилаємо дуже чіткий і недвозначний сигнал міжнародній спільноті про те, що ми повністю підтримуємо Україну, у тому числі й у довгостроковій перспективі», – наголосила вона.

Фредеріксен не стала розкривати інші деталі договору. Варто також зазначити, що українська сторона поки що офіційно не підтверджувала, що документ між країнами вже підписано.

Нагадаємо, у п'ятницю, 16 лютого, Україна підписала двосторонні угоди у сфері безпеки з Німеччиною та Францією.

Також повідомлялося, що Україна працює над підписанням гарантій безпеки з Італією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: