Країни G7 обговорили перспективи передачі Україні заморожених активів рф

Читать на русском
Франція переконана, що у міжнародному праві немає достатніх підстав для продовження дій, і потрібна подальша робота.
Getty Images

Країни G7 обговорили передачу заморожених російських активів Україні, однак деякі держави-члени «Великої сімки» досі не можуть знайти компроміс у даному питанні.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Як зазначається, міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер у середу, 28 лютого, спростував думку міністра фінансів США Джанет Йеллен щодо законності монетизувати близько 300 млрд доларів заморожених російських активів

Ле Мер сказав, що Франція переконана, що у міжнародному праві немає достатніх підстав для продовження дій, і потрібна подальша робота.

«Будь-які подібні кроки мають бути повністю підкріплені міжнародним правом та вимагають підтримки всіх членів Групи 20 найбільших економік, до якої входять росія, Китай та інші країни, що критично належать до США», - зазначив Ле Мер.

Нагадаємо, раніше Бельгія представила західним країнам і G7 пропозицію, яка могла б дозволити вилучити заморожені в Європі активи росії на користь України. Основний утримувач цих активів, бельгійський інвестиційний фонд Euroclear, виступив проти плану.

При цьому група міжнародних експертів у галузі права вважає, що конфіскація заморожених російських активів можлива, і це не суперечить міжнародному праву.

Як відомо, загальна вартість відновлення України, за оцінкою Світового банку, зараз становить 486 млрд доларів, а прямі збитки від війни – 152 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: