«Вживаємо заходів»: Буданов прокоментував витік плану контрнаступу

Читать на русском
Кирило Буданов підтвердив витік даних про український контрнаступ. Він заявив, що це серйозна проблема і вживаються певні заходи.
Фото: Офіс президента України

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що план українського контрнаступу потрапив до рук росіян.

Як він сказав в інтерв'ю CBC News, у зв'язку з цим «вживаються заходи».

Буданов вважає, що росіяни не мають сил для повного захоплення Донеччини та Луганщини цього рокуКирило Буданов вважає, що росії буде важко досягти своєї головної стратегічної мети – повного захоплення територій Донецької та Луганської областей цього року.

«Я не збираюся говорити більше ніж президент. У нас була, скажімо, інформація, докази того, що про плани стало відомо російській федерації. Це серйозна проблема, і ми вживаємо певних заходів», – сказав керівник ГУР.

Буданов також заявив, що росіяни були б раді зараз заморозити війну: «Щоб ми визнали територію, яку вони захопили, російською. І вони святкували б свою перемогу». Але Україна, запевнив він, ніколи не піде на таке.

Коментуючи відставку Валерія Залужного, керівник ГУР сказав, що сумнівається у розбіжностях між ним та президентом. Але він натякнув, що рішення про відставку було правильним: «Якщо все добре, все чудово і все зроблено правильно, то чому ми знаходимося в тій ситуації, в якій знаходимося?».

Нагадаємо, на пресконференції Володимир Зеленський повідомив, що плани контрнаступу ЗСУ були на столі у Кремля ще до його початку. Він також заявив, що ЗСУ має план подальших дій на фронті.

Водночас, за його словами, і росія розпочне підготовку до нового наступу вже наприкінці весни – на початку літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: