Командувач армії Британії спрогнозував, коли ЗСУ зможуть розпочати новий контрнаступ

Читать на русском
ЗСУ в умовах дефіциту боєприпасів не зможуть розпочати новий контрнаступ до кінця літа, а можливо, і до наступного року, вважає адмірал Тоні Радакін.
royalnavy.mod.uk

Начальник штабу оборони, командувач збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін вважає, що українська армія в нинішній ситуації навряд чи зможе розпочати новий контрнаступ до кінця літа, а швидше за все, до наступного року.

Таку думку він висловив, виступаючи на конференції у Лондоні, повідомляє The Guardian.

На Заході вважають, що війна в Україні триватиме ще від двох до п'яти років – CNNВійна України та росії може тривати ще мінімум два роки, а можливо, і до п'яти років, вважають на Заході. Цього року сторони, як очікується, зосередяться на відновленні сил, а в 2025-му перейдуть до активних дій.

Радакін констатував, що Україна зіткнулася із скрутною ситуацією на суші через дефіцит боєприпасів.

«Я думаю, що це скрутне становище, ймовірно, триватиме принаймні протягом наступних кількох місяців», — сказав адмірал, припустивши, що Україна навряд чи зможе розпочати новий контрнаступ до кінця літа, а швидше за все, до 2025 року.

Він також додав, що росія зараз не становить серйозної військової загрози для Британії чи східних членів НАТО, оскільки повністю залучена у війну проти України. Для нової агресії їй потрібно «відновити свої танки та бронетехніку, свої запаси ракет великої дальності та артилерійських боєприпасів та вийти із затяжної та важкої війни».

«Я не кажу, що росія не є небезпечною», – зазначив Радакін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Fox News говорив, що Україна цього року планує не лише оборонятися, а й готувати новий контрнаступ. На пресконференції він повторив, що ЗСУ мають план подальших дій на фронті.

Водночас, за його словами, і росія розпочне підготовку до нового наступу вже наприкінці весни – на початку літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: