Буданов вважає, що росіяни не мають сил для повного захоплення Донеччини та Луганщини цього року

Читать на русском
Кирило Буданов вважає, що росії буде важко досягти своєї головної стратегічної мети – повного захоплення територій Донецької та Луганської областей цього року.
Wall Street Journa

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що у російських військ «немає сил», щоб досягти мети щодо захоплення Донецької та Луганської областей цього року.

Він сказав про це в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Прогнози стали менш точними: які передбачення Буданова все ще в силіЛегендарні прогнози керівника ГУР Кирила Буданова щодо війни в Україні – що збувається, а що ні.

На тлі виходу ЗСУ з Авдіївки Буданов визнав тяжку ситуацію для українських сил. Але росія, додав він, теж має проблеми.

За словами Буданова, російську професійну армію було значною мірою знищено в перший рік вторгнення, а це означає, що тепер вона кидає на штурми непідготовлених призовників. Окупанти також використовують більше артилерійських снарядів, ніж можуть зробити, а на озброєння за останній рік у більшості випадків було поставлено стару техніку зі складів.

В результаті, сказав глава ГУР, росії доведеться боротися за досягнення своєї головної стратегічної мети —захоплення Донбасу цього року. «У них немає сил», – заявив Буданов.

Він також прокоментував захоплення Авдіївки росіянами, на яке у них пішло два роки важких атак: «Це успіх великої, могутньої російської армії?».

Зараз в Україні й поряд, сказав Буданов, налічується 510 тисяч російських військових. За місяць росіяни можуть набирати близько 30 тисяч людей.

Нагадаємо, Кирило Буданов прогнозував, що росіяни вичерпають свій наступальний потенціал на початку весни.

Він також стверджував, що російське керівництво поки що не має планів ведення війни проти України у 2025 році. При цьому в грудні газета Bild з посиланням на джерела у розвідці повідомила, що путін хоче затягнути війну проти України до 2026 року та захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: