Кулеба відповів на заяви росії про нібито наміри ЗСУ атакувати Придністров'я

Читать на русском
Україна не має наміру нападати на Придністров'я, але й надалі триматиме війська на контактній лінії з невизнаною державою.
Фото: World Economic Forum

Україна не має наміру нападати на Придністров'я, але й надалі триматиме війська на контактній лінії з невизнаною державою.

Про це в інтерв'ю TV8 заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За його словами, ЗСУ змушені тримати війська на цій ділянці через потенційні загрози, які надходять з боку так званої «ПМР».

«Придністров'я розташоване на нашому південно-західному фланзі, і це загроза, яка змушує нас тримати сили на даній ділянці кордону просто для потенційного стримування та контролю за ситуацією», – сказав він.

Кулеба при цьому наголосив, що займатися проблемою Придністров'я має насамперед Молдова.

«Ми поважаємо своїх сусідів, поважаємо Молдову та вибір її народу. І ми вважаємо, що маєте право вирішувати самі, як вам розвивати свою країну та що робити із проблемою Придністров'я. Але для нас це також проблема. І я констатую, що у військовому плані ця проблема існує», – наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандистські ЗМІ заявили про те, що ЗСУ тримають свої війська на контактній лінії з «ПМР» нібито для того, щоб атакувати Тираспіль та військові склади у Ковбасній.

Це не перші подібні фейки, які стосуються Придністров'я та які розпускає рф. У лютому країна-окупант уже розповідала, що Україна готує «озброєну провокацію» проти Придністров'я.

Президент Володимир Зеленський назвав тоді ці чутки «вкидами».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: