Україна підписала декларацію про підтримку вступу в НАТО ще з однією країною

Читать на русском
Відповідна декларація закріплює підтримку з боку Північної Македонії євроатлантичних прагнень України та запрошення нашої держави до НАТО, коли будуть відповідні умови.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав із прем’єр-міністром Північної Македонії Талатом Джафері спільну декларацію про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що відповідна декларація закріплює підтримку з боку Північної Македонії євроатлантичних прагнень України та запрошення нашої держави до НАТО, «коли будуть відповідні умови».

Окрім цього сторони підтвердили взаємну підтримку під час процесу переговорів про вступ України та Північної Македонії до Європейського Союзу.

Зокрема, спільна декларація також засуджує російську повномасштабну агресію проти України та скоєні Москвою воєнні злочини. Вона закріплює участь Північної Македонії в українській «Формулі миру» та зацікавленість у майбутній відбудові української інфраструктури.

Нагадаємо, що посол Великої Британії в НАТО Девід Куоррі заявив, що Україні не слід очікувати великого прогресу щодо членства на майбутньому саміті Альянсу у Вашингтоні.

При цьому Володимир Зеленський визнавав, що Україна поки що не може стати членом НАТО через відсутність запрошення та часткову окупацію території країни.

А нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив бажання в майбутньому запросити Україну приєднатися до Альянсу в якості повноправного члена, але це має відбутися «на певному етапі».

Також стало відомо, що церемонію вступу Швеції до НАТО відклали на тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: