Росія забороняє експорт бензину

Читать на русском
Російська влада забороняє експорт бензину після серії атак на нафтобази та НПЗ. Заборона запроваджується на півроку.
РИА Новости

Російський уряд має намір із 1 березня заборонити експорт бензину. Тимчасова заборона діятиме півроку.

Про це повідомляють «Комерсант», «Інтерфакс» та інші російські ЗМІ.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Представник віцепрем'єра рф Олександра Новака заявив, що тимчасова заборона на експорт «дозволить нівелювати зростання попиту у весняний та літній періоди, а також під час планових ремонтів НПЗ». При цьому обмеження не стосуватиметься країн Євразійського економічного союзу, Південної Осетії, Абхазії, Монголії та Узбекистану.

Нагадаємо, що у 2023 році в росії також вводили заборону на експорт бензину та дизельного палива. Вона набула чинності з 21 вересня і її мета заявлялася як «насичення внутрішнього ринку пальним та зниження цін». 6 жовтня ембарго було ослаблене, 17 листопада було скасовано заборону експорту бензину, а 22 листопада – дизпалива.

За місяць до введення ембарго ЗМІ повідомляли, що росія зіткнулася з нестачею пального, зокрема через ремонти на нафтопереробних заводах;

З початку 2024 року було завдано ударів вже по дев'яти нафтобазах та НПЗ у Брянській, Курській, Волгоградській, Ярославській, Ленінградській областях, Краснодарському краї та Санкт-Петербурзі. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: