У росії «бензинова криза»: британська розвідка пояснила причини та наслідки

Читать на русском
У російській федерації останніми тижнями почали відчувати нестачу бензину та дизелю. Втім це навряд чи напряму пов'язано з війною в Україні.
Укрінформ

У російській федерації останніми тижнями почали відчувати нестачу бензину та дизелю. Втім це навряд чи напряму пов'язано з війною в Україні.

Про це повідомляє британська розвідка.

«Впродовж останніх тижнів росіяни, швидше за все, відчувають локальну нестачу бензину та дизельного пального. Ця нестача навряд чи є прямим наслідком війни», – йдеться у повідомленні.

Ймовірно, дефіцит у рф виник через низку факторів, серед з яких попит з боку сільськогосподарського сектора, щорічне літнє обслуговування нафтопереробних заводів і привабливі ціни на експорт.

Щоб стабілізувати ринок, 21 вересня росія призупинили майже весь експорт бензину та дизелю. Це може вплинути на країни, які залежать від російського палива.

«Цей крок майже напевно ще більше обмежить поставки на глобальному ринку, маючи найбільший вплив на країни, що зараз залежать від поставок палива з рф», – додають у дописі.

Нагадаємо, тим часом Європейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця.

Раніше стало відомо, що росія зазнала 100 мільярдів доларів збитків завдяки санкціям, введеним проти її енергетичного сектору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: