Британська розвідка пояснила причини виникнення дефіциту пального у росії

Читать на русском
Країна-агресор призупинила майже весь експорт бензину та дизелю. У британській розвідці пояснили причини дефіциту.
Unsplash

Віднедавна країна-агресор відчуває гостру нестачу бензину та дизелю, однак дефіцит пального навряд чи напряму пов'язаний із війною рф проти України.

Про це повідомило управління розвідки міноборони Британії у мережі Twitter.

В окупованому Криму стрімко дорожчає паливо – причинаВ окупованому росіянами Криму спостерігається різке підвищення цін на паливні матеріали. Про це повідомили у представництві президента України на півострові.

Британська розвідка припускає, що причиною дефіциту стала низка факторів, серед яких попит з боку сільськогосподарського сектора, щорічне літнє обслуговування нафтопереробних заводів і привабливі ціни на експорт.

Як зазначається, щоб стабілізувати ринок, 21 вересня росія призупинила майже весь експорт бензину та дизелю. Британські розвідники прогнозують, що це може вплинути на країни, залежні від російського палива.

«Цей крок майже напевно ще більше обмежить постачання на глобальному ринку, що найбільше вплине на країни, які зараз залежать від поставок палива з росії», – йдеться у звіті розвідки Британії.

Нагадаємо, про те, що росія зіткнулася з нестачею палива, стало відомо у серпні. Тоді наголошувалося, що дефіцит пов'язаний із завантаженістю логістичних мереж та ослабленням курсу рубля.

Також стало відомо, що росія зазнала 100 мільярдів доларів збитків завдяки санкціям, введеним проти її енергетичного сектору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: