У Латвії вийшли на протест фермери: деталі

Читать на русском
Латвійські фермери своєю акцією вимагають негайної заборони імпорту продуктів із росії та Білорусі.
фото LSM/Silvija Smagare / Latvijas

У Латвії 5 лютого розпочалися масові протести фермерів. Вони вимагають заборонити імпорт російських та білоруських продуктів харчування без перехідного періоду.

Про це повідомляє ERR.

Угорські фермери також анонсували блокаду на кордоні з УкраїноюФермери хочуть заблокувати пункт пропуску Захонь-Чоп на кордоні з Україною. Це протест, якщо Єврокомісія все ж таки вирішить продовжити безмитний імпорт з України.

Акції протесту охопили 16 латвійських міст.

Фермери домагаються негайної заборони на імпорт російських та білоруських продуктів харчування без перехідного періоду та відновлення зниженої п'ятивідсоткової податкової ставки на додану вартість на латвійські фрукти та овочі.

Також фермери закликають до зменшення бюрократичної тяганини у сільськогосподарському секторі, розширення доступу до програм розвитку та оборотного капіталу та відмови від обтяжень земель з боку держави та інших обмежень на землекористування.

Поліція Латвії заявила, що стежитиме за порядком, попередивши, що під час демонстрації різними маршрутами дорогами національного та регіонального значення пересуватиметься сільськогосподарська техніка.

Нагадаємо, польські та угорські фермери анонсували нові протести на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: