За прикладом зернової угоди: в Україні можуть частково відкрити повітряний простір

Читать на русском
За словами голови Львівської ОВА, місцевий аеропорт можуть відкрити в якості гуманітарного коридору, який забезпечуватиметься Європейським союзом.
Фото: thresholdx.net

В Україні можуть частково відкрити повітряний простір, наразі влада обговорює можливе відновлення роботи міжнародного аеропорту «Львів».

Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, повідомляє «Перший Західний».

«Украерорух» повідомив, коли Україна відкриє повітряний простірУкраїна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі. Спільно з Євроконтролем було розроблено план заходів щодо відновлення аеронавігаційного обслуговування.

За його словами, львівський аеропорт можуть відкрити в якості гуманітарного коридору, який забезпечуватиметься Європейським союзом.

«Це питання вже було порушено, і ми сподіваємося, що так, як зерновий коридор, то може бути і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом», – заявив Козицький.

Нагадаємо, Україна закрила повітряний простір ще 24 лютого 2022 року через високий ризик авіаційної безпеки для цивільної авіації.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба припустив, що Україна могла б відновити роботу як мінімум одного аеропорту, але лише в тому разі, якщо західні союзники передадуть винищувачі F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: