«Украерорух» повідомив, коли Україна відкриє повітряний простір

Читать на русском
Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі. Спільно з Євроконтролем було розроблено план заходів щодо відновлення аеронавігаційного обслуговування.
Ілюстративне фото

Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі, який планують відкрити відразу після завершення воєнних дій та перемоги України.

Про це повідомляє «Украерорух».

Зазначається, що спільно з Євроконтролем було розроблено план заходів з відновлення аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України.

«Це є невід’ємною частиною державних програм відновлення транспортного сектору та економіки України. Такий план охоплює повний спектр необхідних складових процесу: відновлення інфраструктури, операційні процедури, авіаційну безпеку, підготовку персоналу, сертифікацію, взаємодію з міжнародними партнерами, фінансування тощо», - йдеться у повідомленні.

Відповідну інформацію «Украерорух» опублікував через те, що в інформаційному просторі України з'явилася новина про черговий прогноз Євроконтролю.

Там зазначалось, що відновлення польотів в Україні, можливо, станеться лише з кінця 2029 року.

«Підрозділ STATFOR Євроконтролю двічі на рік видає та оновлює 7-річні прогнози повітряного руху по всіх країнах-членах організації та в цілому по Європейському регіону. Такі прогнози використовуються країнами-членами для щорічного розрахунку ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування», - пояснили у держпідприємстві.

Наголошується, що опублікований нині прогноз базується на поточній ситуації в авіаційній галузі та конфігурації маршрутів, а Євроконтроль не генерує та не використовує воєнні прогнози, аналітику або припущення для створення власних прогнозів.

Вказані розрахунки також не містять інших факторів щодо економічної турбулентності, ескалації геополітичної напруженості або інші непередбачувані події, які можуть мати негативний вплив на розвиток авіації.

«Тому, з огляду на війну в Україні, Євроконтроль на основі цих актуальних вхідних даних зробив лише припущення до кінця горизонту планування - тобто до 2029 року. Після появи нових об’єктивних факторів, як то завершення війни та переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлено з використанням нових даних», - підсумували в «Украерорусі».

Нагадаємо, Україна 24 лютого 2022 року закрила повітряний простір через високий ризик авіаційної безпеки для цивільної авіації.

Також Єврозоюз та США закрили своє небо для російських літаків через вторгнення рф до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: