Кулеба заявив, що Україна здатна повернути контроль над небом цього року за однієї умови

Читать на русском
Дмитро Кулеба вважає, що Україна здатна повернути контроль над повітряним простором цього року, зокрема за рахунок винищувачів F-16.
РБК-Україна

Дмитро Кулеба вважає, що Україна здатна повернути контроль над повітряним простором цього року, зокрема за рахунок винищувачів F-16.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ України.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

Сьогодні, під час пресконференції з головою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом Кулеба заявив, що Україна цілком може повернути контроль над повітряним простором вже цього року, втім для цього має бути виконана одна умова.

«Якщо ми отримаємо F-16, якщо в нас будуть бойові та розвідувальні дрони - саме в цьому полягає важливість нашого співробітництва з Литвою, – якщо в нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це досяжно», – наголосив міністр.

За його словами, відповідні рішення вже втілюються, проте необхідно отримати всі ці елементи в достатній кількості й у належний час.

Нагадаємо, Україна та Литва планують працювати над створенням спільних військових виробництв боєприпасів та дронів.

Сьогодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна зможе масштабувати виробництво дронів на території Литви, всі необхідні технології є. І є розуміння, як цього досягти в найкоротший термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: