Коаліція дронів: Нідерланди вже почали передавати безпілотники Україні

Читать на русском
У Нідерландах, які нещодавно приєдналися до коаліції дронів, заявили, що уже почали передавати Україні безпілотники.
Фото: AP/AFP

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що Амстердам, який нещодавно приєднався до коаліції дронів, вже передає безпілотники Україні.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Delfi.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

«Я не можу назвати точну кількість, але ми вже передаємо безпілотники Україні. Коаліція безпілотників дуже важлива, бо тепер ми об'єднаємо зусилля, а це означає, що ми зможемо збільшити кількість безпілотників відповідно до потреб України», - сказала Оллонгрен.

Вона також нагадала, що Нідерланди беруть активну участь і в коаліції протиповітряної оборони для України.

«Наприклад, із системами Patriot, а також з F-16, які теж у процесі. Тож має сенс брати участь у такого роду коаліції. І я думаю, що, як і у випадку з безпілотниками, нам потрібно дуже точно визначити, що потрібне Україні», - зазначила міністр.

До того ж Оллонгрен підтвердила, що триває навчання українських пілотів на F-16.

Нагадаємо, наприкінці січня до Коаліції дронів для України приєдналися Швеція та Велика Британія. Більше того, британська сторона оголосила, що стане співлідером Коаліції.

Раніше глава Мінцифри Федоров заявив, що Україна наздогнала росію за кількістю далеких дронів-камікадзе, а також незабаром запустить виробництво власного аналога російського «Ланцета».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: