Канада планує передати Україні 800 бойових дронів

Читать на русском
Канада передасть Україні 800 багатоцільових безпілотних авіаційних систем SkyRanger R70 на суму 95 млн доларів. Постачання може розпочатися навесні.
SkyRanger R70

Канада планує передати Україні понад 800 багатоцільових безпілотних авіаційних систем SkyRanger R70 у рамках додаткового пакету допомоги.

Про це повідомив міністр оборони Білл Блер.

Коаліція дронів офіційно стартувала – МіноборониУ суботу, 17 лютого, коаліція дронів офіційно стартувала у рамках роботи Контактної групи з питань оборони України.

Вартість дронів становитиме близько 95 млн доларів. Допомога буде сплачена з пакета в 500 млн, який прем'єр-міністр Джастін Трюдо надав Україні під час візиту до Києва в червні минулого року.

Дрони SkyRanger R70 виробляються в Канаді та поставляються компанією Teledyne, розташованій у Ватерлоо, Онтаріо. Вони оснащені автоматизованими та автономними навігаційними системами, що дозволяє їм нести різні системи камер та корисне навантаження (до 3,5 кг, включаючи боєприпаси) для виявлення та ідентифікації цілей. Це допоможе українським операторам розпізнавати людей, транспортні засоби та будь-яке джерело тепла на великій відстані, особливо у темряві та поганій погоді.

«Ці дрони мають вирішальне значення для спостереження та збору розвідувальної інформації, а також можуть використовуватися для транспортування та доставки вантажів. Канада працює з Україною над планом навчання та графіком поставок. Очікується, що постачання розпочнеться цієї весни», – заявили у Міноборони.

Нагадаємо, група країн-членів НАТО домовилася передати Збройним силам України мільйон безпілотників. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін вважає, що члени Альянсу могли б закупити ці дрони безпосередньо в українських виробників.

17 лютого офіційно стартувала робота коаліції дронів у рамках Контактної групи з питань оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: