Українські аналоги дронів «Ланцет» пройшли перші випробування – Мінцифри

Читать на русском
У перспективі декількох місяців можливо буде організувати виробництво близько 100 подібних дронів на місяць.
24 канал

Українські аналоги дронів «Ланцет» пройшли попередні випробування та вже готуються до перших бойових випробувань.

Про це віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив на YouTube-каналі «Дія».

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

Зазначається, що в останні дні тестували дрони від чотирьох компаній, з них успішно випробування пройшли два.

Федоров зазначив, що у перспективі декількох місяців можливо буде організувати виробництво близько 100 подібних дронів на місяць.

За його словами, «Ланцет» дозволяє збільшити дистанцію враження техніки, він працює на 30-40 км, FPV-дрони працюють на 10-20 км. Ще одна перевага дрона по типу «Ланцет» в тому, що він може працювати вдень, бо великі квадрокоптери можуть працювати тільки під прикриттям ночі.

Такі дрони керуються відеоканалом, що дозволяє наводити і корегувати рух під час ураження.

Окрім цього, такі дрони мають функцію захоплення цілі, що дозволяє в останні 300-500 метрів перед враженням цілі наводитись на неї без прямого звʼязку з дроном.

Керівник Мінцифри також наголосив на потребу запровадження ринку подібних дронів. Наступним етапом буде тестування на полі бою.

«Це технологічний продукт, тому не можна було запустити його відразу, потрібно було запустити ринок… і от зараз ми маємо результат. З‘явиться 2-3 продукти на ринку, які між собою конкурують, через рік таких компаній буде десяток», - зазначив віцепремʼєр.

Нагадаємо, на початку місяця президент Володимир Зеленський підписав указ про створення окремого роду військ для дронів – Сил безпілотних систем ЗСУ.

У грудні президент заявив, що Україна планує створити у 2024 році один мільйон дронів для військових. Пізніше глава Мінстратегпрому Камишін уточнив обіцянку Зеленського.

А в суботу, 17 лютого, коаліція дронів офіційно стартувала у рамках роботи Контактної групи з питань оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: