На кордоні України та Угорщини відкриють новий пункт пропуску, а роботу ще одного розширять

Читать на русском
Сьогодні уряд ухвалить рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною. Це пункт пропуску Велика Паладь – Надьгодош.
t.me/Denys_Smyhal

Кабмін сьогодні офіційно ухвалить рішення про відкриття на кордоні України та Угорщини нового пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош».

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Кабміну 23 лютого.

Угорщина не блокуватиме 13-й пакет санкцій проти росії – СійяртоУгорщина переглянула своє рішення щодо 13-го пакету санкцій ЄС проти росії – Будапешт не блокуватиме ухвалення нових обмежень.

«Сьогодні уряд ухвалить рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною. Це пункт пропуску «Велика Паладь – Надьгодош», про відкриття якого ми домовилися з нашими угорськими колегами. Він буде працювати для пасажирських автомобілів, і це допоможе зменшити черги та прискорить перетин кордону для наших громадян», - заявив він.

Крім того, за словами Шмигаля, є домовленість і щодо розширення роботи ще одного пункту пропуску на кордоні з Угорщиною – «Лужанка – Берегшурань».

«Тепер ним матимуть змогу виїжджати порожні фури без обмежень за вагою, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонн», – додав глава Кабміну.

Прем’єр додав, що за обсягами експорту Україна виходить на довоєнний рівень. У січні експортували товарів на 3,4 млрд доларів.

Нагадаємо, водночас триває блокада КПП на польському кордоні. Сьогодні у Польщі знову розсипали українське зерно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: