Литва хоче закрити ще два КПП на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Йдеться про прикордонні контрольно-пропускні пункти в Лаворішкесі та Райгардасі. Їх хочуть закрити у березні.
LRT ,D. Umbrasas / LRT

Комісія національної безпеки Литви запропонувала закрити ще два контрольно-пропускні пункти на білоруському кордоні. Також було запропоновано скоротити поїздки між двома сусідніми країнами.

Про це повідомляє LRT.

Україна може частково перенести виробництво безпілотників до ЛитвиУкраїна зацікавлена у можливому перенесенні частини виробництва дронів до Литви. Водночас країна поділиться з литовцями досвідом війни.

Пропозиція стосується прикордонних контрольно-пропускних пунктів у Лаворішкесі та Райгардасі. Це два з чотирьох пунктів пропуску, які залишаються відкритими після того, як Литва закрила два КПП у серпні.

Комісія також пропонує посилити пасажирське автобусне сполучення між Литвою та Білоруссю, поступово скорочуючи кількість дозволів, що видаються приватним перевізникам.

Голова Національного центру кризового управління Вілмантас Віткаускас повідомив на пресконференції в канцелярії уряду, що з 1 березня контрольно-пропускні пункти будуть закриті.

За його словами, потік білоруських громадян останнім часом збільшився приблизно на 50 відсотків через усі автодорожні пункти пропуску вздовж кордону з Білоруссю. А збільшення потоків транспорту, товарів та людей потребує оптимізації процесу управління цими потоками та ще більш детального огляду осіб, транспортних засобів та товарів.

Нагадаємо, влітку Литва закрила два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. У листопаді Фінляндія закрила останній пункт пропуску на кордоні з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: