Обвинуваченому екссудді з Полтави знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд поклав на Кононенка наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі міста Полтава без дозволу суду, крім виїзду до пункту постійної дислокації військової частини; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи (служби), а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП знову просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Кононенка – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, тобто, до 19 квітня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: