ВАКС продовжив обов'язки судді Київського апеляційного суду Глиняному

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, застосованого до служителя Феміди.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 квітня строк дії обов'язків, покладених на суддю Київського апеляційного суду Віктора Глиняного. НАБУ і САП підозрює його в одержанні 8300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Глиняного з альтернативою 5 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити їхню дію на ще два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Глиняного – ред.), задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 8 грудня 2023 року на підозрюваного, на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірного зиску за зняття арешту з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. дол. із цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика та Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тисяч доларів у коробці з-під віскі. Згодом 8300 доларів він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 доларів у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна знайшли 10 тис. дол., переданих як неправомірний зиск, у Паленика знайшли всі 25 тисяч доларів неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: