ВАКС продовжив обов'язки четвертому судді Київського апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу підозрюваного судді.
фото: sud.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив дію обов'язків, покладених на суддю Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні 8300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Дзюбіна у вигляді застави розміром 4 млн грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (В'ячеслав Дзюбіна – ред.) – задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18.12.2023 на підозрюваного (Дзюбіна – ред.), на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. дол. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. дол. у коробці з-під віскі. Надалі 8300 дол. він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 дол. у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. дол., переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. дол. неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. В Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: