У ЗСУ пояснили, чому ворог зробив вкид про захоплення плацдарму у Кринках

Читать на русском
Українські військові продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині, повідомила речник ОК Південь Наталія Гуменюк.
Фото: Getty Images

Українські військові продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Про це повідомила речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Ситуація у Кринках справді непроста, але контрольована. Вона контролюється зусиллями сил оборони. Усім зрозуміло, що тримати плацдарм у таких умовах дуже складно, але все ж таки ми його тримаємо», – сказала Гуменюк.

За її словами, вкид окупантів про нібито зачистку плацдарму в Кринках із самого початку не був підкріплений реальною інформацією з місця.

«Очевидно, що заява Шойгу була порожньою заготовкою, яку вони підготували після потужних штурмів у неділю. Але успіху не досягли, доповісти не встигли та роздрукували те, що було заготовлено. Але зрештою ми всім продемонстрували, що продовжуємо тримати плацдарм», – резюмувала спікер.

Нагадаємо, у вівторок, 20 лютого, глава військового відомства рф Сергій Шойгу заявив, що населений пункт Кринки в Херсонській області нібито зачищений військами рф і «загалом на березі Кринок вже стоять пости російських військ». У ЗСУ цю заяву спростували.

Сьогодні президент Зеленський провів Ставку, на якій, серед іншого, обговорювалася ситуація у Кринках. За його словами, піхотинці надійно утримують плацдарм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: