Гуменюк назвала чисельність угруповання ворога на лівобережжі Дніпра

Читать на русском
На лівобережжі Дніпра, у Херсонській та Запорізькій областях разом, перебувають десятки тисяч росіян.
Getty Images

Угруповання російських військових на лівобережжі Дніпра, у Херсонській та Запорізькій областях разом, оцінюється у понад 70 тисяч особового складу.

Про це заявила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, 2 лютого.

ЗСУ завдали нових втрат ворогові на лівому березі ДніпраВ армії рф за добу було три невдалі спроби штурму на лівому березі Дніпра. Росіяни зазнали втрат.

За її словами, окупанти постійно змінюються і в кількісному, і якісному складі.

«Бо страждаючи від таких невдалих штурмових дій, вони втрачають у кожній штурмовій групі до 70% особового складу. Тож і підрозділи змушені постійно маневрувати та перекидатися на різні напрямки. Зараз загальне угруповання ворога на лівому березі (Херсонська, Запорізька області) разом оцінюється у понад 70 тисяч особового складу та сотні одиниць озброєння та техніки», – сказала вона.

Гуменюк уточнила, що не всі війська зосереджені безпосередньо вздовж лінії фронту, вони знаходяться в глибших тилах, звідки підтягуються як додатковий ресурс.

Вона додала, що загалом на лівобережжі Дніпра «обстановка дуже складна, зокрема тому, що різна динаміка ворожих штурмів виснажує».

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що війська рф зосередилися на Кринках Херсонської області, хочуть вибити звідти ЗСУ. У Силах оборони повідомили про розширення плацдармів на лівому березі Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: