У ЗСУ спростували заяви росіян про «зачищення плацдарму» на Лівобережжі Дніпра

Читать на русском
У Силах оборони заперечили заяву росіян про зачищення плацдарму на лівобережжі Херсонщини.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Українські захисники спростували заяви російськуих окупантів про нібито зачистку плацдарму на лівобережжі Дніпра у Херсонській області.

Про це пресслужба Сил оборони півдня України повідомляє у Телеграмі.

Як відомо, у вівторок, 20 лютого, голова військового відомства рф Сергій Шойгу заявив, що населений пункт Кринки в Херсонській області нібито зачищений військами росії і «загалом по берегу Кринок уже стоять пости російських військ».

Він сказав, що до обстрілу населеного пункту причетні десантники, військові 810-ї бригади морської піхоти і 45-ї бригади спецпризначенців ВДВ.

У Силах оборони заперечили інформацію про зачищення плацдарму на лівобережжі Херсонщини.

Зазначається, що російсько-окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній частині Херсонської області, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів.

«Військово-політичне керівництво країни агресора заявило про зачистку плацдарму на лівому березі Дніпра. Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності», - додали військові.

Як повідомляється, Сили оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу.

«Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати, окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з січня війська рф зосередилися на Кринках Херсонської області, хочуть вибити звідти ЗСУ. 6 лютого стало відомо, що наші захисники підняли у Кринках український прапор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: