«Йому пропонували залишитися в Україні»: Данілов прокоментував загибель пілота Кузьмінова в Іспанії

Читать на русском
Російському пілоту Кузьмінову, якого убили в Іспанії, після операції з вертольотом Мі-8 пропонували залишитися в Україні. Тут він був би захищений, заявив секретар РНБО,
РБК-Україна

Російському пілоту Мі-8 Максиму Кузьмінову, якого було вбито в Іспанії, пропонували залишитися в Україні після спецоперації з викраденим вертольотом.

Про це УП розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Спецоперація ГУР: російський пілот розповів деталі передачі Україні вертольота МІ-8Російський пілот переміщеного в Україну російського вертольота Мі-8 Максим Кузьмінов викрав гелікоптер і перейшов на бік України.

«Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він залишався в Україні. Він точно тут був би захищений. І я не думаю, що вони (росіяни – ред.) так тут могли б бешкетувати, як це сталося в Іспанії», – сказав Данілов.

Він також закликав дочекатися висновків іспанської сторони щодо інциденту.

На запитання, чи є відповідальність України у загибелі Кузьмінова, він відповів: «Україна забезпечує на своїй території дотримання законодавства. Відповідно, кожна країна має своє законодавство. І кожна країна дотримується свого законодавства щодо забезпечення безпеки громадян, які перебувають на території».

«Це не перший випадок, коли росіяни так поводяться на території Євросоюзу, в інших країнах», – додав він.

Іспанське агентство EFE з посиланням на джерела, близькі до розслідування, також підтверджує, що вбитий в Аліканте чоловік – це Максим Кузьмінов. Повідомляється, що правоохоронці від початку розслідували вбивство як зведення рахунків, оскільки загиблий отримав півдюжини кульових поранень.

Кузьмінову пропонували залишитись в Україні, – ДаніловУкраїнська правда

Нагадаємо, вчора у Головному управлінні розвідки підтвердили, що російського льотчика Максима Кузьмінова знайшли мертвим в Іспанії.

Торішнього серпня він взяв участь у операції «Синиця», організованій ГУР. Кузьмінов погодився співпрацювати з Україною та перегнав свій гелікоптер Мі-8 з території рф в Харківську область.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: