Стало відомо, скільки грошей отримає російський пілот за передачу Україні Мі-8

Читать на русском
Пілот Максим Кузьмінов, який викрав російський гелікоптер Мі-8 і передав його Україні, отримає велику грошову винагороду. Про це повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.
Фото: УНІАН

Пілот Максим Кузьмінов, який викрав російський гелікоптер Мі-8 і передав його Україні, отримає велику грошову винагороду.

Про це повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгненняРосійська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.

Він розповів, що Україна виплатить Кузьмінову 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті.

«Звичайно, заплатимо у національній валюті. Є офіційне законодавство, закон, підписаний президентом України у квітні 2022 року про компенсацію у разі, якщо людина переходить на бік України разом із технікою», – заявив Юсов.

Представник ГУР закликав інших росіян наслідувати приклад Кузьмінова.

«Україна – демократична правова держава, ми і власні зобов'язання виконуємо, і міжнародне право. Тому ще раз: росіяни, які не хочуть ставати військовими злочинцями, будь ласка, здавайтеся, переходьте на українську сторону та захищайте вже власну честь та совість, боріться проти путінського режиму», – резюмував Юсов.

Нагадаємо, завдяки ретельно спланованій роботі військових розвідників російський пілот перегнав на українську територію гелікоптер МІ-8АМТШ ВКС росії, завантажений компонентами до бойових літаків. Відомо, що спецоперація ГУР тривала понад шість місяців.

Раніше російський пілот розповів деталі передачі Україні гелікоптера Мі-8.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: