Після спецоперації з Мі-8 рф все більше росіян хочуть здатися в полон – ГУР

Читать на русском
Кількість російських військових, котрі хочуть здатися в полон Збройних сил України, зросла на 70 відсотків.

Після успішної спецоперації українських спецслужб «Синиця», під час якої російський пілот перегнав в Україну гелікоптер Мі-8 армії рф, кількість російських солдатів, які хочуть здатися в полон, зросла на 70%.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода.

Операція з російським Мі-8: Буданов повідомив, що ГУР налагодило контакт ще з кількома пілотамиНачальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав зрозуміти, що відомство працює над новими операціями з виманювання російської військової авіації на територію України.

За його словами, зараз спостерігається підвищений попит по лінії «Хочу жити» та окремо іншими каналами зв'язку.

«Після успішної операції «Синиця» з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилася кількість військовослужбовців армії рф, які розглядають собі подібний сценарій. Звернення на державний проект «Хочу жити» – стрибок відбувся приблизно на 70 відсотків на день», – заявив Юсов.

Він також додав, що винагорода за російський МІГ передбачена, але не підтвердив інформацію, що нібито ця сума дорівнює 2 млн доларів.

Як відомо, український державний проект «Хочу жити» покликаний допомогти військовим росії здатися в полон ЗСУ.

Нагадаємо, у серпні ГУР Міноборони провело унікальну спецоперацію під кодовою назвою «Синиця». Під час неї російський пілот Максим Кузьмінов перегнав гелікоптер Мі-8 на територію України. За це він отримав винагороду, нові документи і зараз допомагає ЗСУ. Його родину також перевезли до України. За словами самого росіянина, він ухвалив таке рішення, щоб «не сприяти злочинам рф».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: