Правоохоронці оголосили підозру заступнику голови Запорізької облради та ще двом чиновникам

Читать на русском
Детективи НАБУ повідомили про підозру заступнику голови Запорізької облради Владиславу Куценку, його помічнику та місцевому депутату, викритому на наданні хабара за медичні закупівлі.
Владислав Куценко фото: Facebook

Детективи НАБУ повідомили про підозру заступнику голови Запорізької облради Владиславу Куценку, його помічнику та місцевому депутату, викритому на наданні хабара за медичні закупівлі.

Про це повідомила пресслужба САП.

За інформацією «Слово і діло» із власних джерел, депутат, який отримав підозру, – це голова фракції «Батьківщина» у Запорізькій облраді В'ячеслав Колесников.

«Дії осіб кваліфіковані: заступник голови Запорізької облради – ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України; його помічника – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України; депутата вказаної облради – ч. 4 ст. 369 КК України», – розповіли у САП.

У прокуратурі додали, що досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо, протягом липня 2023 - лютого 2024 року задокументовано 4 епізоди протиправної діяльності зазначених осіб, а саме 4 передачі коштів на загальну суму понад 650 тисяч грн одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я за сприяння у перемозі заздалегідь визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель. також за здійснення інших фінансових операцій зазначеною медичною установою.

За даними слідства, заступник голови Запорізької облради як організатор скоєння злочинів взяв на себе загальне керівництво, розробку та коригування детального плану діяльності, а також розподіл ролей та налагодження комунікації. Крім того, особа використовувала свої особисті зв'язки, у тому числі у правоохоронних органах. Депутат Запорізької обласної ради відповідно до розподілу ролей виступав виконавцем злочинів, а помічника – залучено як співучасника.

Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському. Також антикорупційні органи заочно повідомили про підозру двом ексдепутатам Одеської облради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: