НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Пашинському

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому члену парламенту, який входив до коаліційної фракції.
фото: t.me/ssternenko

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському та ще п'ятьом особам у заволодінні арештованими нафтопродуктами олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це повідомляють прес-служби органів.

У НАБУ і САП не зазначають прізвища фігурантів, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Пашинського, бізнесмена Сергія Тищенка та інших осіб.

«12 лютого 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру 6 учасникам злочинної організації, які заволоділи нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, арештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (СЄПЕК), який входив до злочинної організації, очолюваної колишнім Президентом України», – інформує САП.

За даними слідства, у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням законодавства. Ними вирішили заволодіти один з підприємців у сфері нафтового бізнесу та топпосадовець Адміністрації президента України. Вони створили злочинну організацію (ЗО) та домоглися передачі нафтопродуктів держпідприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб.

Надалі держпідприємство реалізувало арештовану сировину за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. При цьому кошти, які ця компанія сплатила лише частково, вивели на рахунки інших контрольованих суб’єктів господарювання, а державний бюджет не отримав жодної гривні. Загальна сума збитків становить 967 млн грн.

Про підозру повідомили: - колишньому в.п. глави АП, народному депутату України, керівнику одного з комітетів Верховної ради співорганізатору ЗО; - підприємцю, співорганізатору ЗО; - ексдиректору державного підприємства; - ексзаступнику директора державного підприємства; - менеджеру державного підприємства; - керівнику приватного товариства.

Раніше засоби масової інформації повідомляли про проведення обшуків в екснардепа Пашинського та вручення йому підозри.

Нагадаємо, 24 лютого 2020 НАБУ провело обшук в житлі екснардепа Пашинського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: