НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору дослідного господарства

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили схему заволодіння сільськогосподарською продукцією дослідного господарства на Полтавщині.
фото: СБУ

НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому директору державного підприємства «Дослідне господарство «Нектар» Національного наукового центру «Інститут бджільництва імені Прокоповича» та керівнику приватного підприємства у заволодінні майном на 4,5 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екскерівника ДГ «Нектар» Миколу Шамро.

«25 січня 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні сільськогосподарською продукцією держпідприємства на суму майже 4,5 млн грн ексдиректору ДП «ДГ «Нектар» Національного наукового центру «Інститут бджільництва імені Прокоповича» та директору приватного підприємства. Особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує САП.

У НАБУ розповіли, що, за даними слідства, у період з вересня по жовтень 2019 року вказані особи заволоділи врожаєм кукурудзи та соняшнику, який був власністю держпідприємства. Для цього директор держпідприємства приховав реальний об’єм зібраного збіжжя та підписав товарно-транспортні накладні на занижену кількість вражаю.

Таким чином приватне підприємство безоплатно та без законних на те підстав отримало невраховані 850 тонн кукурудзи та соняшнику на суму понад 4,4 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне» Національної академії аграрних наук. Також антикорупційні органи викрили схему заволодіння 28,5 млн грн державного підприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське» НААН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: