Україна наздогнала рф за кількістю дальніх дронів-камікадзе – Федоров

Читать на русском
Україна лише за півроку змогла наздогнати росію за кількістю вироблених дальніх дронів-камікадзе, повідомив голова Мінцифри Федоров.
Фото: LIGA.net

Україна лише за півроку змогла наздогнати росію за кількістю вироблених дальніх дронів-камікадзе.

Про це заявив голова Мінцифри Михайло Федоров в інтерв'ю журналісту Іллі Кабачинському.

Зеленський підписав указ про створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних системПрезидент Володимир Зеленський підписав указ про створення окремого роду військ для дронів – Сил безпілотних систем ЗСУ.

За його словами, зараз на території України функціонують до десяти виробництв, які займаються створенням таких безпілотників.

«Тільки від фінансування залежить, скільки можна виробляти. Тобто немає стелі, можна виробляти тисячі цих дронів. Вже зроблено тисячі, майже щодня десь палає на території росії, і це можна масштабувати. Ми запустили «Армію дронів» у 2023 році, фінансування почалося влітку, і за півроку ми наздогнали росію за кількістю», – резюмував Федоров.

Він додав, що Україна «тільки розпочала» технологічну боротьбу у цій сфері, і що надалі наша країна масштабуватиме виробництво дальніх дронів.

Нагадаємо, нещодавно глава Мінцифри повідомив, що Україна запустить виробництво власного аналога російського дрону «Ланцет».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує створити у 2024 році один мільйон дронів для військових. Глава Мінстратегпрому Камишин уточнив, що йдеться лише про FPV-дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: