Глава Міноборони України запропонував Туреччині стати членом морської коаліції

Читать на русском
Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч із новим послом Туреччини в Україні та запропонував його країні приєднатися до морської коаліції.
facebook.com/MinistryofDefence.UA

Морська коаліція України може поповнитись ще однією країною. До неї може приєднатися Туреччина.

Про це повідомила пресслужба Міноборони України у Facebook.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч із новим послом Туреччини в Україні Левентом Більгеном. Померов запросив Туреччину приєднатися до морської коаліції зі зміцнення безпеки у Чорному морі.

«Вдячні Туреччині за підтримку України з першого дня повномасштабного вторгнення у питанні забезпечення безпеки Чорного моря. Запрошуємо Туреччину приєднатися до Морської коаліції», – заявив міністр.

Українська та турецька сторони також обговорили співпрацю щодо оборонного виробництва. Новий посол Туреччини заявив, що його країна продовжуватиме всебічну підтримку України.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що Британія та Норвегія створюють морську коаліцію, яка займеться допомогою Україні.

Британія днями анонсувала передачу Україні двох мінних тральних кораблів класу Sandown, 23 швидкісних катерів та 20 дволанкових гусеничних всюдиходів Bandvagn BvS 10.

Раніше союзники створили коаліцію для передачі Україні коштів ППО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: