До Коаліції дронів для України приєдналися ще дві держави

Читать на русском
Швеція та Велика Британія поповнили число країн-учасниць Коаліції дронів та систем радіоелектронної боротьби для українських військових.
Фото: defence-ua.com

Швеція та Велика Британія поповнили число країн-учасниць Коаліції дронів та систем радіоелектронної боротьби для українських військових.

Про це повідомила пресслужба Міноборони України.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

Країни оголосили про рішення приєднатися до програми на засіданні Контактної групи з оборони України, яке відбулося 23 січня. Крім того, британська сторона оголосила, що стане співлідером Коаліції.

Таким чином, тепер до Коаліції дронів входять чотири країни-учасниці: Британія, Швеція, Латвія та Україна.

«Воювати мають технології, а не люди. Коаліція дронів стане ще одним кроком до реалізації цієї ідеї. Це збереже багато життів. Підсилення та розвиток виробництва безпілотних систем дозволить трансформувати армію», – заявила заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

Нагадаємо, два тижні тому прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак повідомив, що його країна виділить 200 мільйонів фунтів (приблизно 255 млн доларів) на спільне з Україною виробництво тисяч військових дронів.

Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна у 2024 році створить мільйон дронів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: