До Коаліції дронів для України приєдналася ща одна країна

Читать на русском
Нідерланди приєдналися до Коаліції дронів, яка надасть Україні передові технології безпілотників та посилить наступальний потенціал у війні проти росії.
Фото: AP/AFP

Нідерланди приєдналися до Коаліції дронів, яка надасть Україні передові технології безпілотників та посилить наступальний потенціал у війні проти росії.

Про це повідомила міністр оборони країни Кайса Оллонгрен, яку цитує Reuters.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

«Ми, звичайно, знаємо, що дрони дуже важливі у цій війні. Ось чому ми приєднуємося до Коаліції дронів, яку Україна створила разом із Латвією та іншими країнами, щоб переконатися, що ми робимо саме це – збільшуємо виробництво та використовуємо новітні технології», – сказала вона.

Оллонгрен уточнила, що Нідерланди у рамках участі в Коаліції нададуть «високотехнологічний досвід із комерційного сектору». При цьому технічні або фінансові подробиці вона розкривати не стала.

«Я думаю, що сила цієї коаліції полягає в тому, що вона зможе у дуже короткостроковій перспективі надати їм те, що потрібне Україні», – резюмувала міністр.

Нагадаємо, наприкінці січня до Коаліції дронів для України приєдналися Швеція та Велика Британія. Більше того, британська сторона оголосила, що стане співлідером Коаліції.

Раніше глава Мінцифри Федоров заявив, що Україна наздогнала росію за кількістю далеких дронів-камікадзе, а також незабаром запустить виробництво власного аналога російського «Ланцета».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: