Китайський міністр запевнив, що Пекін не продає летальну зброю рф

Читать на русском
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою запевнив, що Пекін  не продає росії летальну зброю для війни.
fmprc.gov.cn

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою запевнив, що Пекін не продає росії летальну зброю.

Про це йдеться у повідомленні МЗС КНР.

Ван зазначив, що Китай і Україна багато років є стратегічними партнерами, і між народами двох країн існує традиційна дружба.

«Незалежно від того, як зміниться міжнародна ситуація, Китай сподівається, що китайсько-українські відносини розвиватимуться нормально і продовжуватимуть приносити користь двом народам», – йдеться у повідомлені.

Міністр підкреслив принципову позицію Китаю в українському питанні, що базується на загальних підходах його країни до розв'язання проблем «гарячих точок» та полягає у прихильності політичному врегулюванню, сприянні миру й переговорам. При цьому у відомстві наголосили на утриманні від продажу летальної зброї в райони конфлікту або сторонам конфлікту.

У дописі також стверджують, що Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у припиненні війни та якнайшвидшому відновленні миру.

Нагадаємо, Китай в ООН вимагає від США припинити передачу військової допомоги Україні.

Раніше китайська влада повідомила Україну, що відносинам двох країн може бути завдана шкода через те, що Київ вніс більше десятка компаній з КНР до списку міжнародних спонсорів війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: