Лукашенко заявив про завершення КТО у Білорусі: затримали «українських диверсантів»

Читать на русском
Лукашенко заявив, що на кордоні нібито затримали українських диверсантів, які планували диверсії у росії та Білорусі.
Фото: AFP

Олександр Лукашенко заявив, що у Білорусі закінчилася контртерористична операція. На кордоні начебто затримали «українських диверсантів».

Диктатора цитує Белта.

Європарламент визнав Лукашенка посібником путіна у війні проти УкраїниДепутати Європарламенту вважають за потрібне застосувати проти Білорусі санкційні механізми, які діють проти росії.

«Те, що мені доповіли вранці. Лише сьогодні затримали кількох диверсантів на українському кордоні. За допомогою дронів по болотах деякі з українських громадян переповзали на наш кордон, перекидали вибухівку для здійснення диверсій насамперед на території росії та Білорусі. Щойно закінчилася контртерористична операція, яку ви навіть не помітили. І добре. Це не ваша справа. Ви маєте спокійно працювати, робити свою роботу. Щойно чекістська військова операція завершилася. Затримано всіх диверсантів. А серед них білоруси», – розповів президент.

Він заявив, що це не поодинокий факт, а таке трапляється «практично двічі-тричі на тиждень».

На цьому ж заході Лукашенко розповів, що білоруська опозиція на Заході нібито веде переговори щодо приєднання до республіки західних територій росії у разі поразки у війні: «Польща має право на західні землі Білорусі. А у разі поразки росії Білорусь приростатиме за рахунок західних земель росії».

Нагадаємо, напередодні у Лельчицькому районі Гомельської області Білорусі було введено режим контртерористичної операції.

Раніше Лукашенко після переговорів з путіним заявив, що на Україну нібито чекає крах, якщо війна не закінчиться в 2024 році.

На початку лютого у ЗМІ з'явилися новини, що Білорусь переміщає військову техніку ближче до українського кордону. У Прикордонній службі України повідомили, що це пов'язано із проведенням навчань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: