Білорусь запровадила режим контртерористичної операції на кордоні з Україною: реакція ДПСУ

Читать на русском
Район Білорусі, в якому запроваджено режим контртерористичної операції, межує з Житомирською та Рівненською областями України.
Колаж 24 каналу

У Лельчицькому районі Гомельської області Білорусі запроваджено режим контртерористичної операції. У ДПСУ прокоментували такі заходи.

Про запровадження спецрежиму з боку Білорусі повідомило білоруське державне агентство БелТА у четвер, 15 лютого.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«Населення району просять зберігати спокій та підкорятися вимогам співробітників силових структур», – йдеться у повідомленні.

Район, в якому запроваджено режим контртерористичної операції, межує з Житомирською та Рівненською областями України. Про причини запровадження режиму контртерористичної операції видання не уточнило.

Спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі УП заявив, що українські прикордонники не фіксують будь-яких активних дій на кордоні з Білоруссю через введення в Лельчицькому районі режиму контртерористичної операції, ситуація під контролем.

«Інформація про запровадження в одному з районів Гомельської області Білорусі, що межує з кордоном України, режиму контртерористичної операції більше схожа на привернення уваги», – сказав Демченко.

За наявною інформацією, у цьому районі на території Білорусі планувалося проведення чергових навчань. Не виключено, що ці навчання вирішили назвати контртерористичним режимом. Але зараз якогось сплеску активності військових Білорусі там немає.

Нагадаємо, рф і Білорусь вкотре продовжили спільні навчання. Також повідомлялося, що росія та Білорусь зосередили на північному кордоні з Україною близько 22 тисяч військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: