У ДПСУ відреагували на чутки про те, що Білорусь перекидає техніку до кордону з Україною

Читать на русском
Рух білоруської військової техніки біля кордону з Україною пов'язаний із проведенням військових навчань, розповіли у ДПСУ.
Фото: DPA/Picture Alliance

Рух білоруської військової техніки біля кордону з Україною пов'язаний із проведенням військових навчань.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Нещодавно українські ЗМІ з посиланням на моніторингові Telegram-канали почали писати про те, що Білорусь нібито перемістила свою військову техніку ближче до українського кордону. Демченко зазначив, що інформація стосується навчань, які відбуваються у Брестській області.

«Це повідомлення не стосувалося того, що техніку перекидають на кордон з Україною, а виключно у напрямку Бреста до однієї з точок, де проходили навчання», – сказав він.

Демченко додав, що зараз Україна не фіксує будь-яких угруповань, які б перекидали саме до кордону з Україною. Крім того, військові не фіксують значного переміщення військ та техніки на території Білорусі.

Нагадаємо, нещодавно в Міноборони Білорусі заявили, що їхні військові поїхали на навчання в рф, щоб перейняти досвід російських окупантів у війні проти України.

Раніше у ГУР прокоментували можливість залучення Білорусі у війну проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: