Індія відновила закупівлю російської нафти – Reuters

Читать на русском
Індія знову почала імпортувати російську нафту Сокіл, після зупинки постачання на два місяці.
Getty Images

Після двох місяців перерви через проблеми з оплатою, Індія відновила закупівлю російської нафти сорту «Сокол».

Про це повідомляє агенція Reuters, з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що як мінімум два нафтопереробних заводи Індії прийняли поставки легкої малосірчистої нафти «Сокол» в лютому.

За інформацією джерел видання, індійська компанія Hindustan Petroleum Corp (HPCL.NS) купила нафту «Сокіл» у трейдера. Країна найімовірніше заплатить за нафту в національній валюті ОАЕ.

Як повідомляється, що судно Seagull, що перевозило близько 95 000 тонн російської нафти, розвантажилося в індійському порту Мумбаї на заході країни 13 лютого.

Також у лютому нафту «Сокіл» закупила приватна індійська нафтопереробна компанія Nayara Energy.

Ще три судна - NS Lion, NS Antarctic та Raven - мають прибути до східних індійських портів Парадіп та Вішакхапатнам наприкінці цього місяця.

Відомо, що раніше, Indian Oil Corp, найбільший нафтопереробник країни, був одним з ключових покупців нафти «Сокол» за річним контрактом з «Роснафтою». У 2023 році Індія збільшила імпорт російської нафти у 10 разів.

Indian Oil Corp була змушена припинити закупівлю цієї нафти, оскільки ТОВ «Сахалін 1» не змогла відкрити рахунок у банку в ОАЕ, щоб приймати платежі в дирхамах.

Нагадаємо, що ЄС знову продовжив санкції проти росії - вони охоплюють заборону на імпорт або транспортування морським транспортом сирої нафти та деяких нафтопродуктів з росії в ЄС.

Окрім цього, єменські хусити у п’ятницю, 12 січня, завдали ракетного удару по танкеру біля узбережжя Ємену. Однак через помилку запустили ракету у бік танкера, що перевозив російську нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: