Нічний удар по Харкову: в ОВА розповіли подробиці російської атаки

Читать на русском
В одному з приватних житлових будинків внаслідок пожежі, яка була спровокована російськими ударами, загинула родина з 5 людей.
t.me/synegubov

Російські окупанти вночі атакували нафтобазу в Харкові, внаслідок чого загинуло семеро людей. В одному з приватних житлових будинків внаслідок пожежі, яка була спровокована російськими ударами, загинула родина з 5 людей.

Про це очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляє у Телеграмі.

Згідно з даними ОВА, щонайменше 10 БПЛА були запущені з території Росії, з них 8 були збиті.

«Обстріляно зокрема й нафтобазу, звідки й стався витік палива. Наразі один резервуар ще заповнений, тому небезпека зберігається. За необхідності розширимо зону евакуації й відселення. Уже евакуйовано 50 людей. Чотири людини врятовано, зокрема одна дитина. До ліквідації наслідків обстрілів загалом залучено понад 200 рятувальників», - йдеться у повідомленні.

Як розповів Синєгубов, внаслідок пожежі загинули 5 людей: чоловік з дружиною, троє їхніх дітей віком 7 місяців, 7 та 4 років.

«Загоряння сталось через виток палива, після чого стався витік небезпечної речовини по вулиці, де знаходиться житловий сектор. Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика», - розповів голова ОВА.

За словами начальника Слідчого управління Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Харківській області Сергія Болвінова, свідки повідомляли про звуки «шахедів». Наразі слідчі збирають всі експертизи, аби потім юридично довести те, що Росія навмисно бʼє по цивільних обʼєктах.

Нагадаємо, що вночі 10 лютого росіяни атакували Харків ударними безпілотниками. Наслідком цього стала сильна пожежа у приватному секторі, в результаті якої загинули семеро людей, у тому числі троє дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: