Росія втратила в Україні майже 90% військ, накопичених перед вторгненням – американська розвідка

Читать на русском
Американська розвідка оцінює втрати росії в Україні у 315 тисяч військовослужбовців. Це майже 90 відсотків військ, накопичених перед вторгненням.
Фото: Укрінформ

Росія втратила в Україні 87% від загальної чисельності діючих сухопутних військ, які вона мала на початок повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє CNN із посиланням на звіт американської розвідки, наданий Конгресу США.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

За оцінкою розвідки, із 360 тисяч військовослужбовців (у тому числі контрактників та призовників), які вторглися до України, росія втратила на полі бою 315 тисяч осіб.

Крім того, було втрачено 2200 танків із 3500, 4400 бойових машин піхоти та бронетранспортерів із 13600, тобто 32% від загальної кількості.

«Станом на кінець листопада росія втратила понад чверть своїх запасів техніки сухопутних військ, які існували до вторгнення. Це знизило складність та масштаб російських наступальних операцій», – зазначили у розвідці США.

Втрати росіян під Авдіївкою, де вони активно наступають останні місяці, оцінюються у понад 13 тисяч осіб.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, з початку повномасштабного вторгнення росія завербувала для відправки на фронт понад 100 тисяч ув'язнених із виправних колоній.

Для поповнення втрат у росії також були готові офіційно оголосити нову хвилю мобілізації. Але за словами представників ГУР, Кремль вирішив відкласти питання.

При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що російський диктатор путін навряд чи зупинить війну на тлі великих втрат в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: