Британська розвідка спрогнозувала втрати росії у війні до 2025 року

Читать на русском
Британська розвідка, спираючись на аналіз щоденних втрат росіян прогнозує, що до 2025 року загальна цифра втрат окупантів перетне позначку у 500 тисяч.
Getty Image

Британська розвідка, спираючись на аналіз щоденних втрат росіян прогнозує, що до 2025 року загальна цифра втрат окупантів перетне позначку у 500 тисяч.

Про це йдеться на сторінці розвідки Великої Британії.

У дописі відзначають, що цього року щоденні втрати росіян в особовому складі (вбитими й пораненими) зросли до майже 300 на день. Відтак, ця чисельність є більшою, аніж роком раніше.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

«Це зростання щоденних втрат, про які повідомляє українська сторона, майже напевно є свідченням деградації російських сил і їхнього перетворення на «масову армію» нижчої якості та більшої кількості після «часткової мобілізації» резервістів у вересні 2022 року. Росії ймовірно знадобиться 5-10 років на відновлення когорти високопрофесійних та досвідчених підрозділів», – йдеться у повідомленні.

Відтак, якщо темпи втрат зберігатимуться протягом 2024 року на такому ж рівні, то до 2025 року втрати Росії вбитими й пораненими сягнуть понад пів мільйона.

Нагадаємо, нещодавно американська розвідка писала, що росія втратила в Україні 87% від загальної чисельності діючих сухопутних військ, які вона мала на початок повномасштабного вторгнення.

До слова, українські військові минулої доби, 29 грудня, знищили на полі бою ще 750 окупантів, а також 16 танків, 15 БПЛА та 20 ББМ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: