САП скерувала до суду справу ексголови Держсудової адміністрації

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника ДСА.
фото: pravo.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова про підбурювання особи до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду та шахрайстві.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«14 лютого 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Державної судової адміністрації України, викритого на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства та у заволодінні чужим майном шляхом обману», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Сальнікову запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: