ВАКС повторно поклав обов'язки на голову Держсудової адміністрації

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про покладення додаткових обов'язків на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд повторно поклав обов'язки на відстороненого голови Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова, підозрюваного у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду та шахрайстві.

Таке рішення 29 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу і покладення обов'язків задовольнити частково. Покласти на підозрюваного Олексія Сальнікова, до якого застосовано ухвалою Вищого антикорупційного суду 28.07.23 запобіжний захід у вигляді застави розміром 805 200 грн, додаткові обов'язки строком на два місяці в межах строку досудового розслідування», – оголосила суддя

На Сальнікова поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця роботи та проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та здати закордонні паспорти.

Як відомо, антикорупційний суд відсторонив Сальнікова від посади голови Держсудової адміністрації.

Нагадаємо, НАБУ і САП повіддомили про підозру голові Держсудової адміністрації Олексію Сальнікову. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: