Голові Держсудової адміністрації Сальнікову призначили багатотисячну заставу

Читать на русском
ВАКС призначив голові керівника Держсудової адміністрації Олексію Сальнікову заставу в 805 200 грн. Також йому доведеться виконувати низку обов'язків, якщо заставу буде внесено.
Олексій Сальниковфото: ГСА

Вищий антикорупційний суд призначив керівнику Державної судової адміністрації України Олексію Сальнікову заставу 805 200 грн.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя ВАКС Лариса Задорожна за підсумком засідання у п'ятницю, 28 липня.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

САП просила призначити для Сальнікова заставу у розмірі 1,07 млн грн. В обґрунтуванні йшлося про те, що зарплата Сальнікова за останні три роки становила понад 3,5 млн грн. Також він декларував наявність готівки на 1 млн грн.

Як пояснили у ВАКС, у разі внесення застави у 805 200 грн керівник Держсудової адміністрації повинен буде дотримуватися низки обов'язків, зокрема: носити електронний браслет, а також не спілкуватися зі свідками, серед яких голова Касаційного адміністративного суду Смокович, а також судді Стародуб, Коваленко, Кравчук.

Сальніков від себе додав, що обіцяє не ховатися, не впливати на свідків і готовий займати активну позицію, щоб спростувати всі закиди слідства.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Держсудової адміністрації Олексія Сальнікова. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

26 липня НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: