Суд зменшив заставу голові Держсудової адміністрації

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання захисника підозрюваного керівника держоргану у системі правосуддя.
Олексій Сальніковфото: ДСА

Вищий антикорупційний суд зменшив з 805 200 до 671 тисячі гривень заставу, визначену як запобіжний захід голові Державної судової адміністрації Олексію Сальнікову. НАБУ і САП підозрюють його у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду та шахрайстві.

Таке рішення 6 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Сальнікову запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням низки обов'язків. Його адвокат подав клопотання про зміну цього запобіжного заходу. Суддя Лариса Задорожна частково задовольнила це клопотання.

«Клопотання адвоката, яке подане в інтересах підозрюваного (Сальнікова – ред.), про зміну запобіжного заходу - задовольнити частково. Запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 805 200 грн змінити в частині суми застави, а саме зменшити підозрюваному розмір застави, достатній для забезпечення виконання ним обов'язків, передбачених КПК України, до розміру, що становить 671 000 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: