ВРП звільнила підозрюваного голову Держсудової адміністрації

Читать на русском
Орган суддівського самоврядування звільнив керівника державного органу у системі правосуддя через підозру.
фото: ck.court.gov.ua

Вища рада правосуддя звільнила Олексія Сальнікова з посади голови Державної судової адміністрації через вчинення ним дисциплінарного проступку. НАБУ і САП підозрюють Сальнікова у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду та шахрайстві.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

«7 грудня 2023 року ВРП вирішила притягнути голову ДСА Олексія Сальнікова до дисциплінарної відповідальності у виді звільнення з посади державної служби. Рішення ухвалено на підставі відповідної пропозиції Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя з висновком про наявність у діях голови ДСА Сальнікова дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 65 Закону України «Про державну службу» - порушення присяги державного службовця», – інформує орган.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Сальнікову запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: