В ОПУ підтвердили візити Зеленського до Франції та Німеччини

Читать на русском
Зеленський 16 лютого поїде до Франції та Німеччини, а 17 лютого виступить на Мюнхенській конференції з безпеки.
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський 16 лютого відвідає Німеччину та Францію для переговорів із канцлером Олафом Шольцем президентом Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Не треба робити трагедії»: Данілов прокоментував дані про те, що Макрон відклав візит до УкраїниСекретар РНБО Олексій Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про те, що президент Франції Еммануель Макрон вирішив відкласти свій візит до України.

Французькі ЗМІ з посиланням на Єлисейський палац повідомляють, що Зеленський і Макрон під час зустрічі підпишуть угоду про безпеку між двома країнами: «Ця угода дотримується зобов'язань, які були прийняті у форматі G7 на полях саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року».

Також 17 лютого президент виступить на Мюнхенській конференції з безпеки.

На полях конференції у нього заплановані зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав та великих бізнесів.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Зеленський поїде до Парижа та Берліна, щоб заручитися більшою військовою підтримкою.

Раніше повідомлялося, що вже у лютому Німеччина та Україна можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки. Посол Олексій Макєєв розповів, як просувається робота над документом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: